fbpx

Fogeltávolítás Nyíregyháza

fogtömés nyíregyháza

Fogeltávolítás Nyíregyháza

Rutinkezelés, szinte fájdalom nélkül.
Akár felnőttekről akár gyerekekről beszélünk, a fogeltávolítás időnként elkerülhetetlen. Természetesen arra törekedünk minden esetben, hogy megmentsük a kellemetlen panaszt okozó fogat. Ám ez nem minden esetben lehetséges és amennyiben gyökérkezelés sem megoldás, akkor szükséges a fogeltávolítás.

Fogeltávolítás Nyíregyháza

A fogeltávolítás leggyakoribb oka jellemzően az előrehaladott fogszuvasodás, a nagy fájdalommal járó gyulladás, de a nagymértékű ínysorvadás is lehet az okozója. Helyi érzéstelenítésben történik az ellátás, a fogeltávolítás gyors mozdulatokkal történik. A fogeltávolítás a komolyabb beavatkozások közé tartozik, mivel a fogunknak nagyjából csak az egyharmad része az ami látható, a többi a fogágyban helyezkedik el.

Amennyiben a problémás fog erős fájdalmat okoz, komoly gyulladásban van, akkor először a gyulladás mértékét szükséges csökkenteni. Így a foghúzás is egyszerűbben, könnyebben elvégezhető, kevesebb kellemetlenséggel jár.

Fogeltávolítás Nyíregyháza

Mire kell figyelnünk fogeltávolítás után?
Az eltávolított fog helyén keletkezett seb rövid időn belül gyógyul.  A tökéletes gyógyulás érdekében esetenként felszívódó kollagén szivacsot rakunk és pár öltéssel fixáljuk, összehúzzuk a sebet. Egy hét elteltével kontroll, illetve varrat szedés.
A teljes gyógyulásig, különös tekintettel az első pár napon, javasolt a komolyabb fizikai munka és az erőlködés elkerülése. Így kivédhető a még nem teljesen gyógyult seb újbóli vérzése.

Fájdalommal jár?


Talán ez az egyik legfontosabb kérdés, amikor fogeltávolításra kerül sor. Helyi érzéstelenítésben történik maga a beavatkozás, természetesen törekszünk a maximális fájdalommentességre. A lehető legrövidebb idő alatt megtörténik a fog eltávolítása. Jellemzően fájdalmat nem érez a páciens, inkább nyomást, feszítő érzést, de fájdalmat semmiképp.

Az eltávolított fog pótlásáról pedig néhány héten belül érdemes elgondolkozni, mivel már egy hiányzó fog is komoly problémákat tud okozni. Fogorvosi rendelőnkben természetesen erre is van lehetőség.

Nyíregyházi fogászati rendelőnkben szájsebész szakorvossal, nyugodt, kellemes környezetben állunk az Ön rendelkezésére, keressen Minket bizalommal.

További információkat itt talál a fogeltávolítással kapcsolatban.

Rendelőnk összes ellátását pedig ide kattintva éri el.

Fájdalommentes fogászat, Nyíregyháza, Epreskert utca 51.!