fbpx

Hogyan válasszunk fogorvost?

fogorvos nyíregyháza

Fogorvos Nyíregyháza
De milyen is a jó fogorvos? Mi alapján válasszunk? Most ebben segítünk!

Jellemzően a fogorvost ritkán felkeresők esetében, még egy egyszerű kontroll vizsgálat, állapotfelmérés is aggodalmat okoz. Nyugodjon meg, amennyiben magára ismert, nincs egyedül. Az emberek nagy része ugyanígy viszonyul a fogorvoshoz.
Azonban tisztában kell lenni azzal is, hogy fogaink elhanyagolása komoly következményekkel járhat, túl a komoly a fájdalmakon. És lássuk be, problémás fogunk soha sem fog magától meggyógyulni, egy kezdődő problémának előbb-utóbb úgy is csak egy vége lehet: ez pedig a fogorvos meglátogatása.

Fogorvos Nyíregyháza
Van azonban egy jó hírünk is! Manapság egy-egy fogászati beavatkozás jellemzően már fájdalommentes. Esetleg kellemetlenségről beszélhetünk, de fájdalomról nem. Ebben nagy szerepe van a mai modern tudományoknak és természetesen a helyi érzéstelenítésnek is.
Ez azonban még mindig csak az érem egyik oldala. Sokat számít az is, kihez fordulunk segítségért! Van-e annyi bizalmunk választott fogorvosunk felé, hogy nyugodt szívvel beleüljünk a székébe?

Abban az esetben ha megfelelően ápoltuk fogainkat, nem engedtük meg azt hogy romlásnak induljanak, ez esetben csupán a fél évenként ajánlott szűrő vizsgálattal kell számolnunk. Ezt egyébként akkor sem szabad kihagynunk, ha egyébként minden problémától mentesek fogaink, azaz teljesen panaszmenetesek vagyunk.
Ha pedig valóban ragyogó mosolyt szeretne, mely egyik meghatározója megjelenésünknek, akkor ez esetben egy jó fogorvos, hasznos tanácsokkal is el fogja látni Önt.

Lássuk is akkor, milyen egy jó fogorvos!
Választásunk sikerességének első jelét saját magunkban kell keresni. Amennyiben nyugodtak, stresszmentesek vagyunk fogorvosunk székében, ez már egy pozitív jel. Hiszen megbízunk benne.
Fogorvosunk pontosan elmondta a kezelés menetét, tudjuk pontosan mikor mi fog történni, sőt kezelés közben is kommunikál a jó fogorvos, visszajelzést kér a pácienstől.

Fogorvos Nyíregyháza

De ugorjunk egy picit vissza az időben! Főleg abban az esetben amikor először találkozunk az adott fogorvossal, egy alapos állapotfelmérés történik. A jó fogorvos felhívja figyelmünket az esetleges komolyabb problémák kialakulásának lehetőségére, természetesen segít ezek megelőzésében is.
A szájápolással kapcsolatos alapvető feladatok megismertetésében is segít, akár fogselyemről, akár helyes fogmosási technikáról beszélünk. Egyszóval mindig szívesen áll a beteg rendelkezésére.
Ezeken túlmenően pedig megfelelő mennyiségű időt áldoz betegére. Egy-egy probléma megoldásával kapcsolatban feltárja a legoptimálisabb lehetőséget és felhívja a figyelmet a kezelés elmulasztásának következtében várható következményekre.
Természetesen a beteg lehetőségeit is figyelembe veszi és szem előtt tartja!

Fájdalommentes fogászat Nyíregyháza, Epreskert utca 51.!

Korábbi blogbejegyzésünket, amely a fájdalommentes ellátásokról szól, itt találja!